Wist je dat de elektrische tandenborstels zijn voorzien van een poetsdruksensor, die je waarschuwt als je te hard poetst? Zo voorkom je dus dat je je tandvlees beschadigt bij te hard of te ruw poetsen. De poetstechnieken van deze elektrische tandenborstel maken dat je binnen de twee minuten 100% tandplak verwijderd. Handig dus om er één aan te schaffen! Deze tandenborstels komen overigens in twee soorten voor. Deze zijn: de roterende en de sonische elektrische tandenborstels.

 

Anders dan een normale tandenborstel

Het onderscheid in de elektrische tandenborstel zit hem in de poetsbeweging, de vorm van de opzetborstel en de indicator vervanging opzetborstels. Een licht indicator bij het handvat bij de sonische tandenborstel geeft aan wanneer de borstelkop aan vervanging toe is en bij de roterende elektrische tandenborstel weet je bij vervaging van de kleur van de borstelkop dat het aan vervanging toe is.

 

De roterende elektrische tandenborstel

De roterende elektrische tandenborstel maakt een ronddraaiende trillende beweging, die elke tand bij het poetsen volledig omsluiten. Met de kleine borstelkop van deze elektrische tandenborstels bereik je makkelijk de achterkant van je achterkiezen en sla je dus geen plekje over. De hoge rotatiesnelheid en snelle trillingen van deze roterende borstels maken dat je jouw tanden grondig reinigt tot aan de tandvleesrand.

 

De sonische elektrische tandenborstel

De sonische elektrische tandenborstel heeft een ovale, langwerpige borstelkop en lijkt op de standaard tandenborstel. Deze sonische borstel maakt een snel trillende horizontale beweging bij het poetsen. De grootte van de borstel maakt dat je in één keer een groot tandoppervlak kunt poetsen. Heel makkelijk dus voor de personen, die de overstap maken van handmatig poetsen naar elektrisch poetsen. Je hoeft je dan, voor het gemak, niet meteen te beginnen met de kleine roterende tandenborstel. De sonische tandenborstel maakt al in één poetsbeurt ruim duizend poetsbewegingen.

 

Max 30.000 bewegingen per minuut

De gangbare oplaadbare elektrische tandenborstels maken 5.000 tot maximaal 30.000 op en neer gaande bewegingen per minuut over je gebit. Het kost je dus minder tijd om je gebit grondig te poetsen. Met de ingebouwde timer van twee minuten, bereik je de aanbevolen tijd voor een grondige schoonmaak van het gebit.

 

Keizer Karelpark Tandartsen Amstelveen
Lindepark 2a
1185 LD Amstelveen